Θέσεις εργασίας: Αναζητούμε Developers & Μηχανικούς για άμεση συνεργασία. Έλα στην ομάδα μας!
Closeup hands of Freelancer woman working using digital laptop computer and drink coffee breakfast on workplace table at cafe shop in the morning.

Γιατί το Blog είναι απαραίτητο;

Γιατί το Blog είναι απαραίτητο;

Σήμερα, το διαδίκτυο καλπάζει και το ιντερνέτ μπαίνει όλο και περισσότερο στην καθημερινή μας ζωή. Έτσι ολοένα και περισσότερες εταιρίες και ιδιώτες κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο διαδίκτυο. Είτε με τη δικιά τους ιστοσελίδα είτε κάνοντας μια ανάρτηση στα social media.

Τι είναι αυτό που κάνει μια ιστοσελίδα ελκυστική για τους αναγνώστες τις; Τι ζητάει ο αναγνώστης από μια ιστοσελίδα; Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι “το περιεχόμενο”.

Το περιεχόμενο είναι ζωτικής σημασίας για μια ιστοσελίδα και αυτό οπού θα τραβήξει το ενδιαφέρον του χρήστη να επισκεφτεί την εκάστοτε ιστοσελίδα. Συνηθώς οι εταιρίες και οι ιδιώτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα τους για να διαφημιστούν. Σε αυτή την περίπτωση το περιεχόμενο μια ιστοσελίδας θα είναι κάποια ιστορικά στοιχεία για την εταιρία, τις υπηρεσίες της καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας. Αυτό το περιεχόμενο ναι είναι βασικό για τη διαφήμιση τις εταιρείας άλλα δυστυχώς δεν είναι αρκετό αυτό για να κρατήσει ζωντανή την ιστοσελίδα. Δυστυχώς το  περιεχόμενο αυτό δεν ανανεώνεται συχνά με αποτέλεσμα  ο αναγνώστης να μην έχει κάτι καινούριο να διαβάσει που τον αφορά με αποτέλεσμα να μην έχει ενδιαφέρον να επισκεφτεί την ιστοσελίδα.

Αυτό το πρόβλημα έρχεται να λύση το Blog. Τι είναι όμως το blog; Το Blog μπορεί να είναι μια αυτούσια ιστοσελίδα ή ένα κομμάτι της. Στο blog χρησιμοποιείται ως χώρος  όπου ο καθένας μπορεί να εκφραστεί μέσα από ένα post. Αυτά τα post μπορεί να είναι ειδησεογραφικά, μια ανακοίνωση ή ακόμα και άποψη για ένα θέμα.

Γιατί όμως το Blog είναι απαραίτητο για κάθε ιστοσελίδα. Νομίζω πως βάσει των όσων έχουν αναφερθεί παραπάνω, η απάντηση είναι προφανής. Γιατί το blog είναι συχνά ανανεώσιμο.  Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο επισκέπτης της ιστοσελίδας να μην χάσει το ενδιαφέρον του για αυτή. Να θέλει μονίμως να μαθαίνει τα τελευταία νέα είτε αυτά είναι ειδησεογραφικά νέα, ανακοίνωσή κάποιας εταιρείας ή ακόμα και ένα ενδιαφέρον άρθρο για ένα ζήτημα που τον απασχολεί.

Συνοψίζοντας, το blog χρειάζεται σε κάθε ιστοσελίδα γιατί αυτό την βοηθά να μείνει ζωντανή μέσα στο χρόνο μέσω της συχνής ανανέωσης περιεχομένου κρατώντας έτσι ζωντανό, το ενδιαφέρον του αναγνώστη.