Θέσεις εργασίας: Αναζητούμε Developers & Μηχανικούς για άμεση συνεργασία. Έλα στην ομάδα μας!
mobiles_apps

Mobile Apps-Ήρθαν για να μείνουν

Mobile Apps-Ήρθαν για να μείνουν

Στην σημερινή ψηφιακή εποχή σχεδόν όλοι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν άπειρες συσκευές και πλατφόρμες για να επικοινωνούν ακαριαία μεταξύ τους χωρίς καμία καθυστέρηση. Σε επιχειρησιακό επίπεδο, το να δημιουργηθεί ένα mobile app αποτελεί στρατηγική ζωτικής σημασίας διότι ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% της παγκόσμιας επισκεψιμότητας προέρχεται από τις κινητές συσκευές και συγκεκριμένα σε προσωποποιημένα mobile apps.

Τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την ανάπτυξη ενός mobile app είναι τα εξής:

Ισχυροποίηση Brand Name
Κατά την δημιουργία της ιστοσελίδας για το προϊόν-υπηρεσία θα πρέπει να αποφασίζεται και να σχεδιάζεται το κατάλληλο brand name και logo της επιχείρησης έτσι ώστε όταν αναπτύσσεται το mobile app να μπορεί να είναι εύκολα προσαρμόσιμο στις κινητές συσκευές αναδεικνύοντας την ταυτότητα του προϊόντος-υπηρεσίας.
Μπαίνοντας στην φιλοσοφία κατασκευής του mobile app γίνεται μια στροφή στο brand το οποίο αναφέρεται αποκλειστικά στους mobile χρήστες. Το πλεονέκτημα είναι εμφανές διότι πλέον δημιουργείται η ευκαιρία για την εξατομίκευση της εφαρμογής( άρα και των προϊόντων/υπηρεσιών) αλλάζοντας τον σχεδιασμό προσφέροντας στους χρήστες μια μοναδική εμπειρία χρήσης με αποτέλεσμα την αύξηση του online κοινού.

Εξατομίκευση
Με την ανάπτυξη ενός mobile app για τα προϊόντα-υπηρεσίες αποκτάται η δύναμη της εξατομίκευσης ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται καλύτερα στις συμπεριφορές και ανάγκες του κοινού. Μια εφαρμογή δίνει την διαδραστική δυνατότητα στον χρήστη της αφής, του taping στην οθόνη και άλλων επιλογών κάνοντας την ευκολότερη στη χρήση κάτι που συμβάλει στην μεγιστοποίηση της ικανοποίησης των καταναλωτών.

Offline χρήση
Στις ιστοσελίδες για να μπορεί ο χρήστης να περιηγηθεί σε αυτές χρειάζεται να υπάρχει πάντα σύνδεση στο διαδίκτυο ανεξαρτήτως την συσκευή που επιλέγει να περιηγηθεί.
Με το mobile app δεν βασιζόμαστε τόσο στην σύνδεση στο διαδίκτυο. Ανάλογα με το είδος της εφαρμογής παρέχεται η δυνατότητα στον χρήστη να περιηγείται και offline εφόσον έχει κατεβάσει ήδη την εφαρμογή.

Ρυθμίσεις του smartphone
Εντός της κάθε εφαρμογής ο χρήστης μπορεί να μεταφερθεί πολύ γρήγορα στις κεντρικές ρυθμίσεις που αφορούν την κάμερα, την τοποθεσία κ.τ.λ. ώστε να βελτιωθεί η εμπειρία χρήσης.
Η παραπάνω διαδικασία οδηγεί στην τόνωση της εμπειρίας των χρηστών διότι τους επιτρέπει να εκτελέσουν πολλαπλές διαδικασίες εύκολα και γρήγορα.

Αναγνωρισιμότητα του brand
Μέσω του mobile app διασφαλίζεται η παρουσία και διάδραση του χρήστη εντός του προϊόντος-υπηρεσίας χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης η αναζήτησης ανταγωνιστικού προϊόντος-υπηρεσίας. Οι χρήστες αναγκάζονται να βλέπουν καθημερινά το brand σας στο κινητό τους είτε το συνειδητοποιούν είτε όχι.
Τέλος μέσω της χρήσης των ειδοποιήσεων push notifications μπορεί να επικοινωνούνται οι οποιεσδήποτε προωθητικές ενέργειες που αφορούν το brand συμβάλλοντας εκθετικά στην αναγνωρισιμότητα του προϊόντος-υπηρεσίας.

Συνοψίζοντας, η δημιουργία mobile app για την κάθε επιχείρηση αποτελεί επιτακτική ανάγκη για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των χρηστών στην καθημερινότητα τους.
Μια συνάντηση με την έμπειρη ομάδα μας θα σας κάνει να αισθανθείτε έτοιμοι για την δημιουργία της δικής σας ιδέας στον ψηφιακό κόσμο.