Θέσεις εργασίας: Αναζητούμε Developers & Μηχανικούς για άμεση συνεργασία. Έλα στην ομάδα μας!
Windows-10-vs-Windows-11

Windows 10 vs Windows 11

Windows 10 vs Windows 11

Τον Ιούνιο το 2021 ανακοινώθηκε από την Microsoft η νέα έκδοση λειτουργικού συστήματος των Windows 11 μαζί με τα καινούργια χαρακτηριστικά της. Η κυκλοφορία τους ήρθε μέσα στο ίδιο έτος, τον Οκτώβριο του 2021 και διατίθενται μέχρι και σήμερα δωρεάν στους χρήστες που θέλουν να αναβαθμίσουν τον υπολογιστή τους από Windows 10. Η μόνη προϋπόθεση για την αναβάθμιση, η Microsoft έτρεχε ένα διαγνωστικό όπου σάρωνε τον υπολογιστή και με βάση των εξαρτημάτων του καθόριζε εάν μπορεί να υποστηρίξει τα Windows 11. Ας δούμε μερικά από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του καινούργιου λειτουργικού.

1) Βελτιωμένες επιδόσεις – τα Windows 11 υπόσχονται ταχύτερες επιδόσεις από τον προκάτοχο τους για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και απόδοση ως προς την χρήση τους.

2) Ενισχυμένη διαχείριση παραθύρων – η βοήθεια στο να κάνεις περισσότερα πράγματα ταυτοχρόνως , στο να διαχειρίζεσαι περισσότερες εφαρμογές στην οθόνη σου καθώς και πολλαπλές επιφάνειες εργασίας καθιστά τα Windows 11 ένα σημαντικό εργαλείο.

3) Microsoft store – το ηλεκτρονικό κατάστημα της Microsoft στα καινούργια Windows παρουσιάζει μεγαλύτερη ποικιλία σε εφαρμογές Android σε συνεργασία με την Amazon προσφέροντας στον χρήστη περισσότερες επιλογές υποστήριξης ανάλογα με τις ανάγκες του.

4) Ανανεωμένο μενού έναρξης – Το μενού στα Windows 11 βρίσκεται πλέον στο κέντρο της οθόνης και είναι οπτικά ,αλλά και πρακτικά, πιο εύχρηστό στο να μπορεί να εντοπίζει ο χρήστης αυτό που αναζητάει.

Πέρασαν 2 χρόνια από την κυκλοφορία των Windows 11 και σύμφωνα με τα στατιστικά της Microsoft η πλειοψηφία των χρηστών δεν έχουν κάνει την μετάβαση από τα Windows 10 στα Windows 11. Σημαντικοί λόγοι που οδήγησαν τους χρήστες μέχρι και σήμερα στο να παραμείνουν στα Windows 10 είναι οι εξής :

1) Οικειότητας – ο χρήστης έπειτα από τα πολλά χρόνια χρήσης και εξοικείωσής με τα Windows 10 δεν ρισκάρει να διαλέξει τα Windows 11 που είναι ένα καινούργιο αλλά ταυτόχρονα ένα ξένο περιβάλλον για εκείνον.

2) Συμβατικότητας – πολλά προγράμματα δεν είναι ακόμη απολύτως συμβατά με τα καινούργια Windows 11 και έτσι ο χρήστης αποφεύγει να πάρει το ρίσκο.

3) Σταθερότητας – τα Windows 10 βρίσκονται για μεγαλύτερο διάστημα στην αγορά που αυτό συνεπάγεται από περισσότερες ενημερώσεις και βελτιώσεις σφαλμάτων, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μια σταθερότητα και αξιοπιστία.

4) Απαιτήσεις συστήματος – με την ανάγκη των Windows 11 για ένα απαιτητικό μηχάνημα ,πλήρως αναβαθμισμένο για να τα υποστηρίξει, εκεί η παραμονή του χρήστη στα Windows 10 είναι πρακτικά μονόδρομος.

Συνοψίζοντας τα Windows 11 παρότι είναι αναμφισβήτητα μια αναβαθμισμένη εκδοχή των Windows 10 σε πολλά επίπεδα τελικά η Microsoft φαίνεται να μην κατάφερε να πείσει τον χρήστη στο να την εμπιστευτεί και να αφήσει πίσω του ένα παλιότερο περιβάλλον όπως είναι τα Windows 10. Τέλος το μέλλον των Windows 11 φαίνεται να είναι σύντομο καθώς η Microsoft έχει ήδη ξεκινήσει την διαφημίζει το επόμενο μεγάλο της βήμα για τα Windows 12.